Tuesday, 1 May 2007

Az Északi-tengernél

Mivel mostanságban sorra dôlnek meg a melegrekordok Hollandiában, ezért úgy terveztem, hogy kimegyek a tengerpartra. Elmentem Castricumba, és onnan kb egy órás séta egy nemzeti parkon át a tengerpart, szóval elég jó környezetben van.

Olyan helyre szerettem volna menni, ahol inkább természetet lehet látni a parton nem házakat. Erre nagyon jó volt Castricum.
Magyarul van kiírva a strand, ha-ha.Maga a vidék a homokdûnék birodalma, rengeteg madár, és viszonylag kevés ember. Úgyhogy ideális hely strandolásra.

Ez a kép homokdûkrôl készült. Maga az Északi-tenger baromi hideg volt, de muszály volt úsznom benne egy kicsit.Itt a cuccom.
A part tele volt medúzákkal, elég viccesen nézett ki. Sok kis kocsonya. A víz hol kimosta , hol meg visszasodorta ôket.

Még egy mosolygós.
Itt egy lila is.

A tenger a dûnékkel
Itt már délután volt, kezdett lemenni a nap, nagyon jól néz ki ahogy a víz visszaveri a sugarakat. Egyébként elég erôs volt a nap, és a széltôl nem is lehetett érezni.Dagály. A part közelében lett egy kis sziget, onnan fotóztam a dûnéket.
Ez a nemzeti park, ami a tenger közelében van, tele védett növényekkel meg madarakkal.


Homokos tó. Igazi madárparadicsom.

És a végére az elmaradhatatlan virágföld, ami Casricum külsô részén található. Itt északon a part menti dûnék mögött elég sok virágföld van.

No comments: