Tuesday 15 May 2007

Május 5-e

Május 5-e Hollandia második legnagyobb bulija. Ekkor ért véget a második világháború, és milyen véletlen, hogy a békeszerzôdést pont Wageningenben írták alá a németekkel. Ezen a napon egész Hollandia Wageningent látogatja meg, tele a kisváros veteránokkal, régi amerikai, holland harckocsikkal, és hatalmas koncertek, bulik vannak. Kb estére olyan hangulat volt teljesen, mint a szigeten. Sok színpad, sátor, ember, zene, sör-bor.


Jó sok ilyen régi csoda volt itt, asszem lefotóztam az összeset, de ide csak ezt a régi taxit rakom be.Mind nagyon jó állapotú volt, gyönyörûen felújítva.







Régi kis harci robogó. Rengeteg régi katonai motor volt, szerintem ezek néztek ki a legjobban. Olyan hangjuk volt, mint a csuda.










Egy páncélozott truck, elég masszív gépágyúkkal a tetején. Ez az Overlord hadmûveletbôl maradt meg. Ennek a tervnek a része volt a normandiai partraszállás is.
Sok ejtôernyôs volt amerikai 101-es airborne, hollandok, angolok, lengyelek...





Itt feszítek igazi amerikai veteránokkal. mégpedig a 101-esekkel. Az egyik még az Easy században is szolgált.




















Kétéltû jármû, partraszálláshoz ideális, ha nem lövik ki ôket.









Na ezek a motorok voltak a nap fénypontja számomra. Nagyon jól néznek ki, baromi jó hangjuk van, jól lehet ôket irányítani és igen jó állapotban voltak.













Géppuska






Ez pedig a veterán felvonulás. Egész más érzés volt így ünnepelni a háború végét, mint otthon, mert ugye minket az oroszok "szabadítottak fel", de jó volt látni milyen a másik oldal is.












Géppuskafészek
























Shaking hands with the captain.







Azért buliztunk is. Ez itt a metal színpad, melynek fôbandája a Vader volt. Minden helyen két színpad volt, így felváltva használták ôket, nem kellett várni az átszerelésre. Elég jó ötlet.










Na, ez volt a legjobb parti az egész nap! Orosz folklóregyüttes játszott jobbnán- jobb orosz dalokat, kicsit rockosan. Elég jól nézett ki a basszus balalajka is, hát még milyen hangja volt!
Hamar tiszta ôrült lett az egész közönség, beleértve minket is!

No comments: