Tuesday, 1 May 2007

Queen`s Day

A királynô születésnapja. Hollandia legnagyobb bulija. Természetesen Amszterdam.
Vigyorgunk is rendesen az utcán a "kacagós" nyalókával a szánkban. A holland nemzeti szín a narancs ami a királyi ház nevébôl jön: Oranje-Nassau. Ezen a napon mindenki narancssárgába öltözik tetôtôl talpig, természetesen mi is hoztuk a formánk.

Minden városban nagy ünneplések vannak, de természetesen Amszterdam a legnagyobb, legjobb. Szóval az egész ország bulizik.
Mindenféle narancs kalapot, koronát, pólót, táskát meg bármi mást lehet venni, vagy éppen ingyen osztogatják, ez kell az alap hangulathoz.
Mindenki virul, boldog, bulizik; folyik a sör, bor; pedrik a füvet mindenfelé.


Szellemkastély a Dam-téren. Egész más volt így Amszterdam, mint ahogy elôtte láttam. Rengeteg ember van az utcán, néha már lépni sem lehet tôlük.

Hatalmas pók

Fotózkodom a kis koronámmal és a kaszással.


Zsuzsi a vöröslámpás negyedben...A csatornák tele voltak csónakokkal, hajókkal és azon buliztak az emberek.

Volt egy ház amelyiknek a felsô ablakából ki lehetett csúszni annak aki akart.

Tele a csatorna ladikokkal.
Ez a múzeumtéren van, itt volt egy nagy színpad koncertekkel. Itt is mindenki narancsban, elég vicces. Tulajdonképpen mozdulni sem lehetett az emberektôl.


A park a hasonló tömeggel.Minden kis utcasarkon volt egy színpad vagy dídzsé, zenébôl nem volt hiány. Kár, hogy a teknó a favorit mindenütt.
Próbálunk elvergôdni a vonatállomáshoz, ami nem mindig könnyû...
Szintén sok ember, sok hajó, elég jól néz ki.


Amszterdam után még kicsit benéztem Arnhemba is, hogy ott milyen a hangulat, hát itt sem volt gyengébb a parti. Folyt a sör ezerrel, embertömeg, narancsszín, mi kell még?

No comments: